Warning: array_keys() expects parameter 1 to be array, object given in /home/hollan24/domains/jeugdtrainers-express.nl/public_html/wp-content/themes/betube/inc/colors.php on line 6

Warning: max(): When only one parameter is given, it must be an array in /home/hollan24/domains/jeugdtrainers-express.nl/public_html/wp-content/themes/betube/inc/colors.php on line 6

Filosofie

Dé Jeugdtrainers-Express

De jeugdtrainers-express is een initiatief om alle begeleiders, trainers, ouders van kinderen te helpen om deze zo goed mogelijk te begeleiden. Vanuit een sportpsychologische achtergrond en met heel veel badminton ervaring. Dus leren training geven aan de allerjongsten.

Heel cliché misschien maar de jeugd heeft de toekomst en verdiend de beste opleiding. Aangezien de praktijk uitwijst dat iedereen voor een groep met de allerjongsten kan staan willen wij voor die ‘begeleiders’ de goede begeleiding aanbieden.

SFEER: wat wil je neerzetten?

Iedere keuze heeft zijn gevolgen! Dus ook met welke insteek jij met de jongsten aan de slag wil gaan. Vanuit mijn ervaring en mijn sportpsychologische achtergrond hebben we bewust voor een aantal speerpunten gekozen. Die hebben we uitgewerkt in de volgende banners.

Ik voor jou en jij voor mij – bij jonge, beginnende spelers geen onderscheid maken wie met wie speelt. In het aangeven en met elkaar spelen. We zijn er voor elkaar!

 

 

 

 

Winnen doe je nooit alleen – het moet duidelijk zijn dat we elkaar nodig hebben om tot betere prestaties te komen

 

 

 

 

Dat wil ik ook – het badminton dat op het hoogste niveau te zien is moet het voorbeeld zijn. De kinderen moet dat ervaren zien en zeggen:  “Dat wil ik ook!”. Daarnaast moeten we juist onze jongste talenten laten zien zodat de brug naar de goede uitvoering van badminton nooit te ver weg is.

 

 

 

 

Alles is te leren / Leren is proberen: ‘De sky is the limit’ – vanuit een hele positieve insteek willen we geen grenzen aangeven in de mogelijkheden van kinderen. ‘Alles is te leren’ / ‘Proberen is leren’ Met de nodige hoeveelheid zelfvertrouwen kunnen we kinderen verder brengen dan zij zelf (en hun omgeving) ooit gedacht hadden..

 

 

 

 

 

 

 

 

De manier van spelen is belangrijker dan het resultaat – als trainers moeten we de kinderen de manier van spelen belangrijker laten vinden dan behalen van winst. Vanaf 2de jaars U13 overgaan U15 moet het presteren en resultaat behalen samen gaan. Eerder niet.

En nu…

Vanuit deze filosofie willen we de sport, en badminton sport in het bijzonder, dichterbij brengen en zorgen dat door veel verschillende oefeningen

376